SALA SPORTURILOR DIN BUCURESTI - WEEKEND SEMINAR NETWORK 21 - FEBRUARIE 2008

Fie ca acest blog sa-i ajute intr-un fel sau altul pe cei interesati sa aiba propria afacere in sistem MLM pentru a lua cea mai buna decizie pentru ei.

duminică, 14 februarie 2010

AFACERILE MLM POT SALVA CLASA DE MIJLOC.- Fi managerul propriei tale vieti.

    DA , categoric da. Singura problema ar putea fi lipsa companiilor autohtone care sa vanda produse si servicii in sistem mlm. Haideti sa despicam putin firu-n patru.
     Intr-o companie mare lucreaza foarte multi oameni deci iata o bila alba , salariile de multe ori abia ajung pentru traiul de zi cu zi , deci iata o bila neagra , dar multi angajati prin taxe si impozite aduc foarte multi bani la bugetul de stat , deci iata inca o bila alba . Companiile mari desi genereaza venituri colosale putin angajati beneficiaza de sume semnificative de bani in urma prestarii muncii , deci mai notam o bila neagra . Ca si angajat daca iti vezi de treaba si muncesti iti este asigurat un venit luna de luna iar firma se ocupa de toate taxele tale catre stat si de tot ce inseamna asigurarea bunei desfasurari a activitatii : materie prima , echipamente de protectie , cheltuieli curent , etc.,si putem sa mai notam o bila alba. Intr-o companie mare cu profituri mari proprietarii au proprietati uriase , mai multe masini si pleaca in vacante in locuri exotice din lume in timp ce majoritatea angajatilor nu-si permit nici macar 7 zile pe litoralul romanesc ca vorba aia "cine-i sluga nu-i stapan", deci notati va rog si aceasta bila neagra. Si uite asa angajatul bate pasul pe loc in timp ce in lume sunt oameni care nu-si pot cheltui averea nici in zece vieti . Dar bravo lor ca "nu-i prost ala care cere ci ala care da" iar eu nu am nici un dinte impotriva celor care prospera an de an , ba chiar incerc sa fur cate un pic de meserie de la afaceristi adevarati. Dl Kiyosaki a scris in Cadranul banilor ca dupa ani multi de cercetari a descoperit ca 90% din populatia lumii detine 10% din prosperitate si 10% din populatia globului detine 90% din prosperitate. Multi oameni ar spune ca nu-i corect acest decalaj insa tot Kiyosaki spune ca daca s-ar imparti in mod egal procentele in scurt timp am ajunge in aceeasi situatie . Referindu-ma desigur la adevaratii oameni de afaceri (nu la cei de carton) merita tot respectul acestia fiind caracterizati de curaj , ambitie , perseverenta , permanenta instruire si nu in ultimul rand disciplina. Dar daca totusi stim toate astea ce ne opreste pe noi sa facem ceva in acest sens? Insa pana la insusirea detaliilor tehnice trebuie sa stabilim un aspect esential : ne dorim sa schimbam ceva in viata noastra ? Cat de mult ne dorim ? Odata stabilite raspunsurile la aceste intrebari trebuie doar sa deschidem bine ochii ca sa vedem oportunitatile care apar , atunci cand apar si sa avem macar acel minim de rabdare sa vedem despre ce este vorba.
      Am vazut cum se intampla lucrurile in marile companii , acum haideti sa configuram un mic scenariu referitor la efectul mlm-ului asupra paturii sociale de mijloc. In afacerile de marketing in retea sau comert electronic sunt cateva elemente de luat in calcul . Din capul locului trebuie avut in vedere ca mlm-urile nu sunt pentru oamenii "normali". Oamenii normali au un job , dupa ce se intorc de la serviciu se duc pe o terasa , urmaresc o telenovela , un meci de fotbal si de doua ori pe luna se straduiesc din resputeri sa repartizeze in mod eficient o suma fixa de bani pe care o primesc in urma "comertului" cu propriul timp. Hans Nushold , liderul Europei in Amway spunea "daca faci azi ce altii nu vor , vei trai maine cum altii nu pot".
       Oameni buni , lucrurile sunt cat se poate de logice. Daca dezvoltam retele de consum in orice mlm din cele prezentate pe acest blog , aceste companii ne vor plati . Sistemul mlm este atat de bine gandit incat toti oamenii din retea (fara exceptie) isi primesc banii in functie de rezultatele obtinute. Si atunci , daca toti consumatorii au de castigat de ce sunt reticienti (majoritatea) la astfel de propuneri ?  Sigur ca nu pot fi toti manageri , platine , diamante sau alte nivele de performanta dar acel salariu mizerabil cu siguranta il pot obtine toti fara sa fie nevoiti sa-si vanda 10 - 12 - 14 ore din viata pentru asta. Am spus toti ? Da , toti . Poate eu sunt "a zecea roata de la caruta" in Amway dar pot fi pionier in LV7 , MRO sau Hispanianet (afaceri in faza incipienta). Si apoi ai o plaja atat de larga de optiuni . Paradoxal este ca am intalnit oameni chinuiti financiar , disperati chiar , dar care mi-au spus ca ei nu pot sa faca "asa ceva , ce ar spune rudele si prietenii ?" Candva am reactionat la fel pana cand mi-am dat seama ca rudele si prietenii nu-mi vor plati niciodata facturile. Patura sociala de mijloc nu se formeaza nicidecum din oamenii "cu degetul in gura" precum bebelusii . Cineva ar putea spune "dar ca sa pot face parte din clasa mijlocie pot sa fac o afacere clasica" si eu sunt perfect deacord dar aici discutam despre un potential urias si nelimitat de castig cu INVESTITII MODICE , aceasta este diferenta , fara sa mai luam in calcul costurile de intretinere a afacerilor clasice (angajati , contabil , chirie , gaz , apa , energie , etc).
       Asi dori sa inchei acest articol cu un indemn la cugetare : oare ce o fi vrut sa zica  Donald Trump cand a spus ca daca ar fi sa o ia de la capat in afaceri ar incepe intr-una de multi-level-marketing ? De ce nu in imobiliare sau transporturi ? Va recomand "De ce vrem sa fi bogat"- D. Trump si R. Kiyosaky (v-o pot oferi la pret promotional) si o sa aveti raspunsuri . Mult succes va doresc indeferent cu ce va ocupati .

6 comentarii:

  1. In foarte scurt timp cam tot ce inseamna produse,servicii vor fi in sistem MLM
    Este profitabil pentru ambele parti COMPANIE -COLABORATOR


    STUDIAZA ORICE OFERTA, POATE FI OFERTA VIETII TALE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt adeptul afacerilor MLM, insa cei care abia acum cauta o oportunitate de afacere in sistem MLM trebuie sa fie atenti - sunt foarte multe asa-zis "afaceri" care se afla la granita dintre MLM si schemele piramidale.

      Ștergere
    2. Ai perfecta dreptate , Mihai.Sper,totusi,ca aceasta precautie sa nu fie extrema si oamenii sa se deschida in primul rand catre informatie.Nu ai ce sa patesti daca te informezi.Nancy Dornan spunea ca atunci cand un prospect o intreaba "cat ma costa acest seminar" ea intreaba la randul ei "cat te costa sa mergi sau cat te costa sa nu mergi?".Te mai asteptam,Mihai...

      Ștergere
  2. Pt.Mihaela Radulescu:
    Iti multumesc pt coment si te mai astept . Stiu ca deti informatii valoroase pe acest domeniu.Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect!Afacerile MLM ofera oricui o sansa!Marea majoritate a oamenilor muncesc pentru oricine mai putin pentru ei!Cine isi doreste cu adevarat libertate are sansa de a isi lua viata in propriile maini cu ajutorul unei afaceri MLM!Imi plac articolele tale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pt.Laura:
    Iti multumesc pt coment si te mai astept si la alte articole.Mult succes.

    RăspundețiȘtergere