SALA SPORTURILOR DIN BUCURESTI - WEEKEND SEMINAR NETWORK 21 - FEBRUARIE 2008

Fie ca acest blog sa-i ajute intr-un fel sau altul pe cei interesati sa aiba propria afacere in sistem MLM pentru a lua cea mai buna decizie pentru ei.

duminică, 14 februarie 2010

PFA SAU ANGAJAT - Avantaje si dezavantaje.

     Unul din marile castiguri , de fapt cel mai mare castig de care am beneficiat in tot acest timp de cand dezvolt colaborarea mea cu Amway si Network 21 este programul (lunar)de pregatire recomandat format din patru CD-uri si o carte de dezvoltare personala care mie mi-a schimbat total modul de gandire , pespectiva vietii si mi-a descoperit noi directii catre viitor , directii la care inainte nici nu indrazneam sa visez ca le-as putea urma. Insa in acest articol voi mentiona doar una din cartile pe care le-am primit in acesti trei ani si care face parte dintr-o colectie ce ar trebui , dupa opinia specialistilor , sa fie predata in scoli atat de necesare sunt informatiile prezentate in aceasta colectie de exceptie . Este vorba de Seria Kiyosaki si in  cazul acestui subiect ma refer la Scoala de afaceri (titlu original: THE BUSINESS SCHOOL - For People who Like Helping People , anul apariţiei: 2008) care printre pretioasele informatii oferite pe parcursul lecturii a abordat si acest subiect despre care scriu astazi . Haideti sa intelegem putin fenomenul . 
     Am fost pana nu de mult si eu angajatul unei societati si din proprie experienta stiu doua chistiuni esentiale . Prima este faptul ca din salariu mi se retineau intai toate "darile"catre maria sa statul  si eu primeam in mana restul adica salariul net . A doua este ca suma de bani primita in mana o directionam cu prioritate catre plata facturilor aferente serviciilor de care "ma bucuram" zi de zi , adica energia electrica , gazul , telefonia , cablu tv , etc. Aveam optiuni sa platesc sau nu ? Nici vorba daca doream sa le utilizez in continuare . Cu alte cuvinte nu EU eram cel mai incantat de ziua mea de salariu ci acei furnizori de servicii cu ajutorul carora generam toate acele cheltuieli. Nu m-a intrbat niciodata statul roman daca banii ramasi dupa "vamuire"imi ajung sa platesc facturile si sa traiesc eu si familia mea . Dar ce se intampla daca imi ofer serviciile pe baza unui contract de colaborare cu firma angajatoare , ca si persoana fizica autorizata . In primul rand firma caruia ii prestez trebuie sa-mi dea mie toti acei bani pe care-i platea la stat pentru ca din aceasta pozitie eu pot hotari daca si ce taxe doresc sa platesc. De data aceasta doar impozitul pe profit este obligatoriu iar toate celelalte sanatate , somaj , pensie le platesc doar daca doresc sa pot uza de aceste solutii la nevoie. Deci am de data asta mai multi bani pe care ii gestionez cum doresc . Daca doresc pot sa-mi fac o asigurare de sanatate mult mai eficienta decat a fost vreodata statul ,o pensie privata si sa-mi achit toate cheltuielile curente iar statul abia dupa aceea isi ia dreptul , daca ii mai ramane ceva . Sigur ca trebuie sa prezin documente pentru fiecare leut pe care doresc sa-l decontez din acest venit generat ca si PFA . Mai trebuie sa tinem cont si de faptul ca nu chiar toate cheltuielile se pot deconta , nu patrezi bonul de casa de la tigari , biscuiti , sapun dar iti este foarte util cel de papetarie , birotica , combustibil , factura de telefon , curent electric , internet , etc. Mai trebuie sa tineti un registru de incasari si plati in care operati lunar iar la sfarsitul anului depuneti o declaratie de venit . Este destul de simplu , nu-i asa ? Dar in acelasi timp foarte important pentru bugetul nostru.
       Pana aici numai de bine cu PFA-ul. Dezavantajele ar putea fi urmatoarele : s-ar pute ca firma angajatoare sa nu accepte aceasta varianta de colaborare (desi este reciproc avantajoasa) , sa nu ai nici cea mai mica idee cum trebuie sa gestionezi acest statut sau sa nu te poti autoriza pe profilul de activitate dorit. Din cate stiu poti sa te autorizezi intr-un domeniu de activitate doar daca ai urmat o scoala de profil sau cursuri de specializare si instruire. In concluzie , oameni buni , aveti informatia asa ca folositi-o cum puteti mai bine si cum este mai benefic pentru fiecare dintre dvs. Cat despre dl Kiyosaki din partea mea vesnica recunostinta iar pentru toti care citesc acest articol va recomand cu caldura intraga Serie Kiyosaki dar consider ca Scoala de afaceri este cireasa de pe tort. Pot sa va ajut sa va procurati orice material informativ de la editura Curte Veche in conditii de preturi deosebit de avantajoase. Pentru alte detalii suplimentare atat de la mine cat si de la dumneavoastra va astept la sectiunea "comentarii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu